O nas

NASZA HISTORIA

  • 2013

    W 2013 roku rozpoczęła się nasza przygoda z kulinariami. Dzięki otrzymanej ze środków Unii Europejskiej dotacji otworzyliśmy pierwszą w Trójmieście ciastkarnię z węgierskimi wypiekami kurtoszami. Cały proces od powstania ciasta aż po wypieczenie odbywał się w obecności klienta. Zainspirowaliśmy się podczas podróży na Węgry, gdzie po raz pierwszy mieliśmy okazję spróbować tych wybornych wypieków. Po powrocie do domu postanowiliśmy podzielić się ich smakiem z mieszkańcami Trójmiasta.

  • 2014

    W 2014 roku chcieliśmy dotrzeć wszędzie z naszymi wypiekami dlatego – stworzyliśmy pierwszego food trucka „Gruba Rura”, którego nazwa bezpośrednio nawiązuje do kształtu ciastek. Impulsem dla poszerzenia działalności stały się liczne zaproszenia na imprezy plenerowe – pikniki i targi śniadaniowe, dzięki temu kurtosze można było kupić w dowolnym miejscu w Trójmieście.

    2014

  • 2015

    W 2015 roku dzięki zaoszczędzonym funduszom i pozyskaniu kolejnej dotacji z Unii Europejskiej poszerzyliśmy naszą ofertę o usługi cateringowe na terenie Trójmiasta. Działalność oparta jest o nowoczesną formę cateringu fusion. Catering fusion to przede wszystkim kompozycja naturalnych składników, nowych smaków, innowacyjnych metod przyrządzania potraw oraz łączenia tradycyjnych przepisów z nowoczesną formą podania.

Firma, która powstała z pasji

Dla nas to coś więcej niż praca, to pasja. Kieruje nas przede wszystkim wykorzystywanie, naturalnych i sezonowych produktów, nowoczesność i innowacyjność a także jak najlepsze zrozumienie potrzeby naszych gości by zapewnić obsługę na jak najwyższym poziomie.

Dążymy by być jedną z najlepszych, jeśli nie najlepszą z firm cateringowych w Trójmieście, choć to nie lada wyzwanie…
Chcemy dostarczać zdrowe oraz wysokiej jakości dania naszym klientom do pracy, by jedzenie nie było rutyną a przyjemnym momentem w ciągu dnia.
Pragniemy pomagać także innym w osiąganiu zamierzonych przez nich celów, poprzez dostarczanie cateringu dietetycznego opracowanego przez naszego dietetyka.

Naszym marzeniem jest otworzenie małej restauracji z autorską kartą menu. Marzymy o miejscu, w którym będzie można spotkać na co dzień dania tradycyjne kuchni staropolskiej, skomponowane z sezonowych produktów od lokalnych dostawców oraz prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej typu fine dining. Codziennie, małymi krokami, staramy się osiągać postawione cele i spełnić nasze marzenie.

Poznaj Nasz zespół

head-chef-img

Joanna Prange

Współwłaściciel

W Cook&Invest odpowiedzialna za catering i organizacje. Dba aby każde organizowane przyjęcia i wydarzenia były dopięte na ostatni guzik. Opracowuje plan, w którym stara się ująć nawet to, co nieprzewidywalne. Zajmuje się też rozwojem firmy – pozyskiwaniem dotacji i dofinansowań. Posiada także talent do tworzenia przepysznych deserów. Joanna jest sercem naszej firmy, pomysłodawcą Ciastkarni Chimney Cake – pierwszego tego rodzaju lokalu w Trójmieście z węgierskimi wypiekami - kurtoszami.

Z ogromną starannością dba i selekcjonuje każdy produkt, który trafia do naszej kuchni.

Joanna, Asia lub dla bliższych Dżoana… znana jest z codziennego uśmiechu oraz niezliczonych zasobów pozytywnej energii, którą zaszczepia w całym zespole. Pasjonatka sportów zimowych, wielbicielka muzyka Seana Paula oraz oczywiście pysznego i zdrowego jedzenia!

head-chef-img

Norbert Snopek

Współwłaściciel

W firmie odpowiedzialny za sprawy związane ze sprzedażą, marketingiem oraz kontaktem z klientami. Poprzez zamiłowanie do dziedziny finansów, pełni także rolę analityka finansowego w Cook&Invest. Przykłada uwagę do każdego detalu i dba by efekt końcowy projektu był jego najlepszą możliwą wersją.

Wielbiciel aktywnego i zdrowego trybu życia. Lubi próbować tego co nowe, nowych smaków, nowych pomysłów, nowych technologii. Uwielbia przebywać wśród ludzi, rozmawiać z klientami, poznawać ich opinie i stara się zrozumieć ich potrzeby. Na podstawie tych informacji wyznacza kierunki rozwoju firmy. Dodatkowo interesuje się również wszelkimi sportami, szczególnie piłką nożną i narciarstwem.

head-chef-img

Marcin Dziagiel

Szef kuchni

Gotowanie to jego życie i pasja. Zdobywał doświadczenie w najlepszych hotelach i restauracjach tj. Mercato w hotelu Hilton w Gdańsku, Best Western Arkon Park czy White House Sopot. Wieloletnie doświadczenie pozwala mu na kreowanie wyśmienitych potraw na najwyższym poziomie. Fascynuje się kuchnią fusion i kuchnią molekularną Elementy tych kuchni stara się wpleść nawet do codziennego menu. Jednak nie zapomina o tradycyjnych przepisach cenionych przez wielu naszych gości. Potrafi przygotować proste, a wyborne dania ze świeżych i sezonowych składników.

Ciekawostką jest, że Marcin w przeszłości był reprezentantem kadry narodowej w gimnastyce sportowej. Zdobył 36 razy tytuł mistrza Polski oraz był uczestnikiem mistrzostw europy w tej dyscyplinie. Z zamiłowania fan piłki nożnej, a na co dzień przyjacielski, uśmiechnięty i zawsze chętny do pomocy.